איך כדאי לסדר את האוכל במקרר?

סידור נכון ויעיל של האוכל במקרר הוא מפתח חשוב לשמירה על טריות המזון לאורך זמן מקסימלי. בנוסף, סידור נכון מסייע בארגון המזון בצורה נגישה ולוגית שמקלה על השימוש במקרר והופכת את חוויית השימוש בו למהנה וחלקה יותר. במאמר זה נסקור את העקרונות החשובים לארגון איכותי של המקרר.

 

עקרונות כלליים לארגון המקרר

מיון המזון לפי סוגים – ירקות, חלבים, בשרים וכדומה. זה מקל על האיתור והשימוש במרכיבים השונים.

שמירה על ניקיון – ניקוי תדיר של מדפים ומגירות וזיהוי מזון מקולקל שיש לזרוק. מקרר נקי שומר טוב יותר על טריות.

תפזורת נכונה של המזון – הקפדה שלא לדחוס יותר מידי ולאפשר זרימת אוויר. גם הפרדה בין מזונות שונים.

מיקום הפריטים בהתאם לטמפרטורה האופטימלית שלהם – למשל, ביצים וחלב במדף העליון הקר יותר.

סידור לפי סדר תאריכי תפוגה עם הפריטים הטריים יותר מאחור. כך המזון הוותיק יותר מתנצל קודם.

שימוש באריזות מתאימות לשימור מזון. למשל, קעריות ושקיות איטום לירקות, נייר כסף לגבינות ועוד.

תיוג וסימון המזון בהתאם לתוכן ולתאריכי קנייה/תפוגה לזיהוי קל יותר.

הקפדה על היגיינה – שטיפת ירקות, הפרדת בשרים וניקוי ידיים לפני טיפול במזון.

ארגון המקרר

עקרונות ארגון איכותיים למדפים השונים במקרר

להלן המלצות מפורטות לגבי כל אחד מחלקי המקרר:

 

דלת המקרר

מומלץ למקם כאן בקבוקים גדולים כמו שתייה, רטבים ושמנים. הטמפרטורה בדלת יציבה והמקום מרווח יחסית.

 

מדף עליון

האזור הקר ביותר במקרר. כאן המקום למוצרי חלב, ביצים, גבינות ופריטים שדורשים קירור מקסימלי.

 

מדפי האמצע

אזור עם טמפרטורה מתונה יותר. מתאים לרוב סוגי הירקות והפירות, מנות ביתיות מוכנות, עוגות וכדומה.

 

מגירות הירקות

אחסון ירקות שלמים כמו בצל, תפוח אדמה וכו'. מומלץ לעטוף בנייר כסף או שקיות איטום לשימור לחות.

מגירות הירקות

מדף תחתון

המקום הכי פחות קר במקרר. כאן ניתן לאחסן מזונות הפחות רגישים כמו משקאות, רטבים, יוגורט וכדומה.

 

מגירת ירקות ופירות

מגירה גדולה ואוורירית לאחסון ירקות ופירות שלמים כמו תפוזים, מלפפונים ועוד. שמירה בתוך נייר כסף או שקיות מתאימה.

 

מגירת בשרים ודגים

יש להקפיד על הפרדה בין בשרים למוצרי חלב וירקות. המגירה צריכה להיות אטומה היטב למניעת זליגת נוזלים.

 

מייבש ידיים או מגבת

מומלץ להניח מגבת או מייבש ידיים ליד המקרר לניגוב ידיים לפני ואחרי טיפול במזון. זה חיוני למניעת העברת חיידקים.כמו כן, ניתן ואף מומלץ להיעזר במערכות ארגון למדפי המקרר בעת סידורו. לרכישת ארגונית איכותית למקרר לחצו כאן.

 

איזון בין ארגון לגמישות

על אף שיש המלצות ברורות לגבי סידור נכון של המזון במקרר, חשוב לשמור על גמישות מסוימת. לא תמיד אפשר להקפיד באופן מוחלט, במיוחד במשפחות גדולות ועמוסות.

יש לאזן בין הרצון לארגון מושלם לבין המציאות המשתנה של צרכי משק הבית. לעיתים נכנס פריט שלא מצא את מקומו האופטימלי וזה בסדר. סידור גמיש ומעשי הוא האידיאלי לרוב המשפחות.

 

סיכום

ארגון איכותי ויעיל של המקרר מסייע מאוד בשמירה על טריות המזון ובניצול מיטבי של המקום. יישום העקרונות שתוארו כאן כמו מיון, סידור לפי טמפרטורה ותאריכים ושימוש באריזות – יכול לשפר משמעותית את חווית השימוש במקרר ולחסוך באובדן מזון ובזבוז.

עם זאת, מומלץ להתאים את הארגון לצרכים המשתנים של המשפחה ולא להסתמך על כללים קשיחים מדי. ארגון איכותי אבל גמיש הוא המפתח למקרר יעיל ותפקודי שיהיה לכם כיף לפתוח אותו כל פעם מחדש.

אוכל במקרר

אוכל במקרר